Krēmīgā tomātu pasta

  • Sagataves 15min ,  Gatavošana 15min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Pasta
     500 g
  • Sīpols
     1 gab.
  • Ķiploks
     4 daiviņa
  • Tomāti
     500 g
  • Tomātu pasta
     1 ĒK
  • Oregano
     1 ĒK
  • Sāls
     pēv garšas
  • Pipari
     pēc garšas
  • Cukurs
     2 TK
  • Eļļa
     cepšanai

Pasniegšanai

  • Čeri tomāti
     krāsnī apcepti
  • Svaigs baziliks
     
  • Rikotas siers
     

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Vāra pastu kā norādīts uz iepakojuma - sāļā ūdenī līdz al dente.

 

Tikmēr gatavo mērci. Pannā sakarsē eļļu un sautē sīpolu apmēram 2- 3 minūtes.

Pievieno ķiploku un sautē vēl 1 minūti.

 

Pievieno tomātus un tomātu pastu.

Samazina uguni un ļauj sautēties 10 minūtes.

Pievieno oregano, sāli, piparus un cukuru.

 

Kad pasta gatava, nolej ūdeni un pievieno pastu mērcei. Kārtīgi samaisa.

 

Pasniedz ar krāsnī apceptiem čeri tomātiem*, svaigu baziliku un rikotas sieru.

*Krāsni sakarsē līdz 180°C, ieliek čeri tomātus un cep, līdz tomāti kļuvuši mīksti.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!