Krēmīgie salāti ar apelsīnu truša kājām

  • Sagataves 1h ,  Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • eļļas cepšanai
     15 ml
  • truša kājas
     4 gab.
  • ķiploka galvas, pārgrieztas uz pusēm
     2 gab.
  • rozmarīna zariņi
     2 gab.
  • mazās romiešu salātu lapas
     8 gab.
  • keila (lapu kāposta) lapu
     100 g
  • vidēji mīksti vārītas olas, pārgrieztas uz pusēm*
     4 gab.

garoziņai

  • apelsīna miziņas, smalki sarīvētas
     1 gab.
  • smalki sakapāta rozmarīna
     1 ĒK
  • ķiploka daivas, nomizotas, izspiestas caur ķiplokspiedi
     4 gab.
  • parmezāna, smalki sarīvēts
     30 g
  • jūras sāls
      pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari
      pēc garšas

mērcei

  • anšovi, sakapāti
     5 gab.
  • Dižonas sinepju
     2 TK
  • nomizotu ķiploku, izspiesti caur ķiplokspiedi
     15 g
  • citrona sulas
     2 ĒK
  • parmezāna siera, smalki sarīvēts
     50 g
  • maigas olīveļļas
     50 ml

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Viegls, bet tai pat laikā pietiekoši sātīgs ēdiens.

Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Pannā, kuru pēc tam var likt krāsnī, sakarsē eļļu un apcep truša kājas no abām pusēm zeltainas. Atstāj ar virspusi uz augšu, zem kājām paliec apakšā rozmarīna zariņus un ķiplokus un cep krāsnī 10 minūtes.

Tikmēr bļodā samaisi visas garoziņai paredzētās sastāvdaļas. Kad pagājušas 10 minūtes, uzliec garoziņas sastāvdaļas uz truša kājām un turpini cept apmēram 15 minūtes, līdz gatavs.

Tikmēr blenderī liec visas mērces sastāvdaļas, izņemot eļļu. Sāc blenderēt un pielej daļu eļļas, lai masa kļūst vijīgāka un viss skaisti sablenderējas. Blenderim darbojoties, lēnām lej klāt atlikušo eļļu, līdz viss pieliets un izveidojusies krēmīga salātu mērce.

Salātlapas un keilu samaisi ar daļu mērces, lai viss ir pilnīgi pārklāts. Vari izmantot visu mērci, bet vari arī daļu atstāt citai reizei vai sendvičam. Salātlapas liec traukos, pa virsu liec olas un truša kājas. Pasniedz.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!