Krēmīgie salāti ar grilētu sieru

  • Sagataves 15min ,  Gatavošana 15min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Jāņu siers palielos gabalos
     400 g
  • Salātu maisījums
     300 g
  • Redīsi, sagriezti gabalos
     400 g
  • Vārītas paipalu oliņas, pārgrieztas uz pusēm
     10 gab.

Mērcei

  • Paipalu olas
     2 gab.
  • Graudu sinepes
     1 TK
  • Vusteras mērce
     1/2 TK
  • Ķiploka daiviņa, izspiesta caur ķiplokspiedi
     1 gab.
  • Medus
     1/2 TK
  • Extra Virgin olīveļļa
     30 ml
  • Jūras sāls
     pēc garšas
  • Svaigi malti melnie pipari
     pēc garšas

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Bļodā liec mērces sastāvdaļas: olas, sinepes, medu, ķiploku, Vusteras mērci, sāli un piparus.

Ar blendera putojamo vai rokas putojamo slotiņu samaisi.

Tad, visu laiku maisot, lēnām lej klāt eļļu.

Kad visa eļļa pievienota, jābūt krēmīgai mērcei.

 

Sakarsē grilu un, kad tas karsts, liec virsū sieru un grilē no abām pusēm. 

Kad tas gatavs, liec uz dēlīša un ļauj nedaudz atdzist, lai varētu to sagriezt. 

Protams, var cept arī pannā. 

Bļodā liec salātus, redīsus un sieru. 

Pārlej ar mērci un samaisi. 

Liec traukā, dekorē ar vārītajām oliņām un pasniedz.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!