Krēmīgie salāti ar grilētu sieru

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Krēmīgie salāti ar grilētu sieru
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Siers Jāņu
     400 g
  • Salātu maisījums
     300 g
  • Redīsi
     400 g
  • Paipalu olas
     10 gab.

Mērce

  • Paipalu olas
     2 gab.
  • Sinepes
     1 tējk.
  • Vusteras mērce
     0.5 tējk.
  • Ķiploks
     1 daiva (-s)
  • Medus
     0.5 tējk.
  • Olīveļļa Extra Virgin
     30 ml
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Bļodā liec mērces sastāvdaļas: olas, sinepes, medu, ķiploku (izspiestu caur ķiplokspiedi), Vusteras mērci, sāli un piparus.

Ar blendera putojamo vai rokas putojamo slotiņu samaisi.

Tad, visu laiku maisot, lēnām lej klāt eļļu.

Kad visa eļļa pievienota, jābūt krēmīgai mērcei.

 

Sakarsē grilu un, kad tas karsts, liec virsū palielos gabalos sagrieztu sieru un grilē no abām pusēm. 

Kad tas gatavs, liec uz dēlīša un ļauj nedaudz atdzist, lai varētu to sagriezt. 

Protams, var cept arī pannā. 

Bļodā liec salātus, sagrieztos redīsus un sieru. 

Pārlej ar mērci un samaisi. 

Liec traukā, dekorē ar vārītajām paipalu oliņām (pārgrieztām uz pusēm) un pasniedz.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skotu ola palijas apvalkā

40min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Pasta primavera

45min • Viegli