Krēmīgie spageti ar ikriem

  • Sagataves 10min ,  Gatavošana 15min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Saldais krējums
     300 ml
  • Timiāna lapiņas
     1 TK
  • Fenheļa sēklas (pēc izvēles)
     1/3 TK
  • Citrona miza, smalki sarīvēta
     1 gab.
  • Sviests, trīs gabaliņos
     40 g
  • Smalki sarīvēts siers Grana Padano
     40 g
  • I Love Eco spageti
     240 g
  • Foreles vai laša ikri
     4 ĒK
  • Jūras sāls
     pēc garšas
  • Svaigi malti melnie pipari
     pēc garšas

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Liec katlā vārīties spageti kā norādīts uz iepakojuma.

 

Paralēli citā katliņā lej saldo krējumu, liec citrona mizu, timiāna lapiņas, fenheļa sēklas un karsē uz palielas liesmas, līdz sāk vārīties.

Nogriez vidēju liesmu un pavāri, līdz krējuma daudzums samazinās par trešo daļu.

Noņem no uguns, ieliec gabaliņu sviesta un iemaisi ar rokas putojamo slotiņu, kamēr izkūst.

Tā pa vienam pievieno arī pārējos sviesta gabaliņus.

Beigās iemaisi sieru, visu laiku maisot, līdz tas izkūst.

Pagaršo, vai pietiek sāls un pipari.

 

Nokās pastu, atstājot kādus 100 ml šķidruma.

Liec pastu atpakaļ katlā uz mazas liesmas, pievieno mērci un iemaisi. 

Ja mērces pietiek, viss kārtībā; ja šķiet, ka gribētos vairāk, pielej nedaudz atlikušā ūdens un pavāri, līdz tas vāroties sabiezē un skaisti apņem pastu. 

Liec šķīvjos, virsū liec ikrus un pasniedz uzreiz.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!