Sastāvdaļas
Sastāvdaļas
Cāļa krūtiņai
-
Kukurūzas cāļa krūtiņa ar kauliņu, nosusināta papīra dvielī1 gab.
-
Sāls gaļas ierīvēšanai
-
Olīveļļacepšanai
Piedevām
-
Mazas kukurūzas vālītes, vārītas un attīrītas no kodola2 gab.
-
Sarkano nieru pupiņas, izmērcētas120 g
-
Baltās pupiņas, izmērcētas120 g
-
Vistas buljons pupiņu vārīšanai
-
Citrona miziņas, sagrieztas smalkās, garās strēmelēs
Mērcei
-
Pirmā spieduma olīveļļa50 ml
-
Bunte pētersīļu, smalki sakapāti1 gab.
-
Citrona sula0.5 gab.
-
Sālspēc garšas
-
Svaigi malti melnie piparipēc garšas
-
Baltais cukurs1 ĒK
Pagatavošana
Vērts zināt
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Garda ideja vienkāršām pusdienām vai vakariņām!
Sakarsē krāsni 180 grādus karstu.
Ierīvē cāļa krūtiņu ar sāli.
Pannā ielej lielu daudzumu olīveļļas un liec tajā cāļa krūtiņu.
Cep uz vidējas uguns no visām pusēm, līdz gaļa ir zeltaini brūna.
Tad pārliec gaļu cepamajā traukā un liec krāsnī cepties uz 20 minūtēm.
Pasniegšanas traukā liec vārīto kukurūzu.
Katliņā ielej buljonu un vāri pupiņas, līdz tās ir mīkstas, bet ar veselām miziņām. Nokās, liec bļodā pie kukurūzas un samaisi.
Mērcei bļodiņā ielej pirmā spieduma olīveļļu, pievieno pētersīļus, citrona sulu un garšvielas. Kārtīgi samaisi ar putojamo slotiņu. Pārlej ar mērci pupiņu un kukurūzas maisījumu.
Pa virsu liec cāļa krūtiņu un dekorē ar citrona miziņām. Pasniedz.