Kukurūzas cāļa krūtiņa ar pupiņām un kukurūzu

  • Sagataves 1h ,  Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

cāļa krūtiņai

  • kukurūzas cāļa krūtiņa ar kauliņu, nosusināta papīra dvielī
     1 gab.
  • sāls gaļas ierīvēšanai
     
  • olīveļļa cepšanai
     

piedevām

  • mazas kukurūzas vālītes, vārītas un attīrītas no kodola
     2 gab.
  • sarkano nieru pupiņu, izmērcētas
     120 g
  • balto pupiņu, izmērcētas
     120 g
  • vistas buljons pupiņu vārīšanai
     
  • citrona miziņas, sagrieztas smalkās, garās strēmelēs
     

mērcei

  • pirmā spieduma olīveļļas
     50 ml
  • bunte pētersīļu, smalki sakapāti
     1 gab.
  • citrona sula
     0.5 gab.
  • sāls
      pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari
      pēc garšas
  • baltā cukura
     1 ĒK

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Garda ideja vienkāršām vakariņām!

Sakarsē krāsni 180 grādus karstu.

Ierīvē cāļa krūtiņu ar sāli.

Pannā ielej lielu daudzumu olīveļļas un liec tajā cāļa krūtiņu.

Cep uz vidējas uguns no visām pusēm, līdz gaļa ir zeltaini brūna.

Tad pārliec gaļu cepamajā traukā un liec krāsnī cepties uz 20 minūtēm.

Pasniegšanas traukā liec vārīto kukurūzu.

Katliņā ielej buljonu un vāri pupiņas, līdz tās ir mīkstas, bet ar veselām miziņām. Nokās, liec bļodā pie kukurūzas un samaisi.

Mērcei bļodiņā ielej pirmā spieduma olīveļļu, pievieno pētersīļus, citrona sulu un garšvielas. Kārtīgi samaisi ar putojamo slotiņu. Pārlej ar mērci pupiņu un kukurūzas maisījumu.

Pa virsu liec cāļa krūtiņu un dekorē ar citrona miziņām. Pasniedz.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!