Kūpināta karpa

  • Sagataves 10min ,  Gatavošana 2h
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Ķidāta karpa
     1 gab.
  • Sāls
     1,5 ĒK
  • Cukurs
     1 TK
  • Kumins
     1 TK
  • Ķiploks
     5-8 daiviņas
  • Dilles
     1 buntīte

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Iesaka Rimi Gardēdis Normunds Baranovskis: “Līgo svētkos acu gaišumam un prāta asumam galdā jāceļ branga zivs!”

Sajauc sāli ar kuminu, cukuru un kārtīgi ierīvē zivi no augšas un iekšpuses. Liek zivij vēderā dilles un sagrieztas ķiploku daivas.

Liek kūpinātavā un kūpina vismaz 2-2,5 h vidēji 70-80 grādu temperatūrā.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!