Kuskuss ar burkānu sulu un žāvētiem augļiem

  • Sagataves 10min ,  Gatavošana 30min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Kuskusam ar burkānu sulu un žāvētiem augļiem

  • Kuskuss
     500 g
  • Ūdens
     500 ml
  • Laba olīveļļa
     
  • Burkāni
     6 gab.
  • Apelsīns
     1 gab.
  • Kardamons
     6 gab.
  • Žāvēti augļi
     100 g
  • Mandeļu skaidiņas
     50 g
  • Loki
     1 buntīte
  • Šalotes sīpols
     1 gab.
  • Ķiploks
     3 daiviņas
  • Sviests
     50 g

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Burkānu sulu liec novārīties uz pusi mazāk, uz nelielas uguns un pievieno klāt arī kardamonu (vāri aptuveni 20 minūtes).

Uzvāri ūdeni, pievienojot sāli un olīveļļu, tad pārlej pāri kuskusam, izmaisi un pārklāj ar plēvi vai foliju uz 10 minūtēm, lai uzbriest.

Kad kuskuss uzbriedis, tad plēvi ņem nost un ar dakšiņu to izirdini, pievienojot vēl nedaudz olīveļļas un sāli.

Sīpolu un ķiploku smalki sagriez un apsautē sviestā, pēc tam pievieno mandeļu skaidas un apcep 5 minūtes visu kopā.

Tad pie sīpoliem un ķiplokiem pievieno žāvētos augļus un ļauj tiem nedaudz uzbriest.

No burkānu sulas izņem kardamonu, tad pievieno svaigu apelsīna sulu, bet apelsīna mizu ierīvē pie sīpoliem.

Kad visas sastāvdaļas gatavas, tad visu vienmērīgi iemaisi kuskusā.

Lokus smalki sagriez un liec klāt svaigā veidā.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!