Lapu salāti ar balto kvinoju, vīnogām un kurkumas un jogurta mērci

  • Gatavošana 20min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Salātiem

  • Lapu salātu maisījums
     80 g
  • Saulespuķu dīgsti
     40 g
  • Sarkanās vīnogas bez kauliņiem
     100 g
  • Baltā kvinoja
     100 g
  • Valrieksti
     2 ĒK
  • Izlobītas ķirbju sēklas
     1 ĒK
  • Bazilika lapiņas
      sauja

Mērcei

  • Dabīgais sojas jogurts
     150 g
  • Kurkuma
     1 TK
  • Citrona sula
     2 ĒK
  • sāls
      pēc garšas
  • pipari
      pēc garšas

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Izvāriet balto kvinoju ūdenī, kā norādīts uz iepakojuma. 

Uz šķīvja salieciet salātu maisījuma lapas, vārītu balto kvinoju, saulespuķu dīgstus, nomazgātas un uz pusēm pārgrieztas vīnogas.

Apkaisiet ar valriekstiem un ķirbju sēklām.

Izdekorējiet ar bazilika lapiņām. 

Bļodā sajauciet sojas jogurtu ar citrona sulu, sāli, pipariem un kurkumu.

Pārlejiet salātus ar mērci.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!