Laša fileja ar dārzeņu rīsiem

  • Sagataves 15min ,  Gatavošana 20min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Laša filejas
     250 g
  • Sezama eļļa
     1 ĒK
  • Sezama sēkliņas
     1 ĒK
  • Citrons
     1 gab.
  • Sāls
     šķipsniņa

Piedevām

  • Ziedkāposts
     1/4 gab.
  • Brokolis
     1/2 gab.
  • Ķiploks
     2 daiviņa
  • Vīnogu kauliņu eļļa
     50 ml
  • Sasmalcināts čili
     pēc garšas
  • Sīpols, smalki sagriezts
     1 gab.
  • Dārzeņu buljons
     250 ml

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Filejas iemarinē ar sezama eļļu, citrona miziņu (no 1 citrona), citrona sulu no 1⁄2 citrona, sezama sēkliņām un sāli.

Cep sakarsētā cepeškrāsnī 190 grādos 8-12 minūtes, atkarībā no filejas biezuma.

Gatavo dārzeņu rīsus:

 

Virtuves kombainā sasmalcini ķiploku ar ziedkāpostu un brokoli, nepārspīlē, nesamal putrā, izdari tikai dažus apgriezienus. Var arī sīki sakapāt ar nazi. 

Pannā lej eļļu, pievieno sīpolu un čili un pasautē, līdz sīpols sāk iekrāsoties zeltains, tad pievieno dārzeņus un sautē maisot vēl 4 minūtes, lēnām pievienojot siltu buljonu. 

Līdzko tas būs iztvaikojis un dārzeņi kļuvuši mīksti, pasniedz tos kopā ar laša filejām.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!