Lasis ar sēņu un spinātu uzlējumu

  • Sagataves 15min ,  Gatavošana 20min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • laša fileja ar ādu
     2 gab.
  • sīpols, smalki sakapāts
     80 g
  • ķiploks
     3 daiviņas
  • sēnes
     180 g
  • baltvīns
     60 ml
  • saldais krējums
     180 ml
  • sāls
      pēc garšas
  • melnie pipari
      pēc garšas
  • olīveļļa
      pēc garšas

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Atklāj laša saderību ar spinātu, sēņu un baltvīna uzlējumu!

Uzsilda cepeškrāsni līdz 220° C. Apsmērē katru laša filejas gabalu ar olīveļļu un uzliek uz cepamā papīra.

Apber ar sāli un pipariem. Cep 13-18 minūtes (skatoties, cik biezas ir filejas).

Kamēr lasis cepjas, uz pannas uzlej nedaudz eļļas un pievieno sakapāto sīpolu. Pievieno sēnes, ķiploku un spinātus. Ļauj spinātiem nosautēties, ik pa laikam apmaisot.

Kad apcepts, pievieno baltvīnu. Sautē pāris minūtes, lai alkohols iztvaiko.

Pievieno saldo krējumu un kārtīgi samaisa. Tad pieber sāli un piparus. Apmaisa un sautē vēl pāris minūtes.

Izņem laša filejas, tās aplej ar sēņu-spinātu mērci un pasniedz karstu.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Saistītās receptes

Kungu kebabs

2h • Viegli

Mājas falafels

45min • Vidēji grūti
Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.