Lasis ar siltiem salātiem

  • Sagataves 13min ,  Gatavošana 12min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Laša fileja
     400 g
  • Olīveļļa
     4 TK
  • Sāls
     1 TK

Salātiem

  • Ziedkāposts
     1/4 gab.
  • Spināti
     60 g
  • Sojas pupiņas (lobītas)
     4 ĒK
  • Cukīni
     1/2 gab.
  • Olīveļļa
     2 ĒK
  • Ķiploks
     2 daiviņa
  • Sezama sēklas
     1 ĒK
  • Pipari
     pēc garšas
  • Sāls
     pēc garšas
  • Laims
     pēc garšas

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sagriez laša fileju vienādās porcijās un ierīvē ar olīveļļu.

Pievieno sāli un liec cepties sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 12 minūtes.

 

Pa to laiku sadali mazākos gabalos ziedkāpostu un noblanšē.

Sakarsē pannā eļļu un liec sautēties ziedkāpostus.

Kad tie viegli karamelizējušies, pievieno sagrieztu cukīni un sojas pupiņas.

Pievieno caur ķiplokspiedi izspiestu ķiploku un sezamu.

 

Pasniedz siltos salātus ar lasi, pārlejot ēdienam svaigi spiestu laima sulu.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!