Lasis ar vārītiem dārzeņiem

  • Sagataves 15min ,  Gatavošana 30min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Svaiga laša fileja
     180 g
  • Olas dzeltenums
     1 gab.
  • Rīvmaize
     1 sauja
  • Ķiploks
     1 daiva
  • Timiāns
     2 zari
  • Olīveļļa
     1 ĒK
  • Citrona sula
     1 TK
  • Sāls
      pēc garšas

Dārzeņiem

  • Kāls
     1 gab.
  • Brokolis
     1/2 gab.
  • Biete vārīta
     1 gab.
  • Kartupelis
     1 gab.
  • Burkāns
     1 gab.
  • Briseles kāposti
     2 saujas
  • Saldais kartupelis
     1 gab.

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sagriez laša fileju uz pusi vienādos, taisnstūra formas gabalos.

Atsevišķā traukā samaisi rīvmaizi ar smalki grieztu ķiploku un timiāna lapiņām. Pievieno olīveļļu, citrona sulu un sāli.

Laša fileju apvijā olas dzeltenumā un panē rīvmaizē tā, lai tā pielīp laša filejai no visām pusēm.

Liec katlā vārīties ūdeni. Ja mājās pieejams buljons, liec karsēties buljonu.

Nomazgā, nomizo un ar lodīšu taisāmo nazi veido dārzeņu bumbas. No pāri palikušajiem dārzeņiem pagatavo fantastisku biezeņzupu vai dārzeņu biezeni

Vārošā ūdenī vai buljonā pirmos liec vārīties burkānu un kāli.

Kamēr vārās dārzeņi, uz sakarsētas pannas nelielā daudzumā olīveļļas cep laša fileju. Laša fileju cep uz mērena karstuma, no katras puses 3 – 4 minūtes.

Pēc 5 minūtēm buljonam pievieno kartupeļus. Vēl pēc 5 – 7 minūtēm brokoli, saldo kartupeli un briseles kāpostu. Vāri līdz dārzeņi novārījušies, bet vēl kraukšķīgi.

Ar sietu izņem dārzeņus no buljona un liec uz šķīvja. Siltā buljonā sakarsē arī biešu bumbas 1 minūti un liec uz šķīvja.

Novārīto dārzeņu buljonu nelej ārā, pagatavo, pievienojot dārzeņu atlikumus, gardu dārzeņu krēmzupu.

Sagriez laša fileju un pasniedz kopā ar dārzeņiem.

Lai Tev garšo, Aikāgaršo!

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!