Lauku tipa maize ar kaltētiem tomātiem

  • Sagataves 1h 15min ,  Gatavošana 1h 50min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Rīgas svaigais raugs
     10 g
  • Sāls
     2 TK
  • Cukurs
     1 TK
  • Silts ūdens
     400 ml
  • Olu dzeltenumi
     4 gab.
  • Rimi saulē kaltētie tomāti eļļa, sasmalcināti
     10 gab.
  • Eļļa no tomātiem
     30 ml
  • Kviešu milti
     900 (+ nedaudz mīcīšanai) g
  • Čuguna katls ar vāku
     

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Raugu sajauc ar sāli un cukuru un aplej ar siltu ūdeni, ideāli būtu 36 grādu temperatūrā.

Ļauj raugam atdzīvoties 5 minūtes.

Pa to laiku sasmalcini tomātus un sajauc ar eļļu un olu dzeltenumiem.

Pievieno ūdenim un iejauc miltus.

Kārtīgi izmīci mīklu, līdz tā nelīp pie rokām, un, ja nepieciešams, pievieno papildus miltus.

Liec čuguna katlā un apklāj ar dvieli.

Noliec siltā vietā uz 1 h, lai mīkla rūgst.

 

Karsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem, iegriez mīklā strīpas un uzliec katlam vāku. 

Cep cepeškrāsnī 1 h 20 minūtes, noņem vāku un turpini cept vēl 30 minūtes. 

Atdzesē pirms griez.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!