Lazanja

  • Sagataves 20min ,  Gatavošana 1h 10min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Maltā gaļa
     300 g
  • Burkāns
     1 gab.
  • Sīpols
     2 gab.
  • Ķiploks
     4 daiviņas
  • Olīveļļa
     3+1 ĒK
  • Tomātu mērce Pomodoro Selection by Rimi
     1 burciņa
  • Piens
     200 ml
  • Sviests
     2 ĒK
  • Itāļu garšvielu maisījums
     1 TK
  • Malta sāls
     1/2 TK
  • Milti
     1,5 ĒK
  • Siers
     200 g
  • Svaiga pastas mīkla
     250-300 g

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sagriez sīpolus, burkānu un ķiploku smalkos kubiņos un liec katlā ar 3 ēdamkarotēm sakarsētas olīveļļas, nedaudz apcep.

Pievieno malto gaļu un cep, līdz tā mazliet karamelizējusies.

Pievieno ūdeni un vāri 10 minūtes, tad pievieno tomātu mērci un savāri ar gaļu.

 

Paralēli pagatavo balto mērci. Izkausē sviestu ar ēdamkaroti olīveļļas un pievieno miltus.

Plaucē tos 2 minūtes, tad lej klāt siltu pienu un vāri, līdz mērce sabiezē.

 

Izrullē mīklu lielās plāksnēs, tādā formā, kādā gatavosi lazanju.

 

Sarīvē sieru.

 

Kārto lazanju.

Traukā lej ēdamkaroti baltās mērces, liec svaigo mīklas plāksni, tad sarkano mērci, sieru un atkal balto mērci.

Kārto tik kārtu, cik biezu lazanju vēlies.

Augšējā kārtā liec balto mērci un sieru.

 

Lazanjas trauku pārklāj ar cepamo papīru un cep 35 minūtes 180 grādos, tad noņem papīru un cep vēl 10 minūtes.

 

Pirms griez lazanju, pagaidi vismaz 15 minūtes, jo pavisam karsta tā izjuks.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!