Lēni gatavota liellopa gaļa tomātu mērcē

  • Sagataves 15min ,  Gatavošana 3h
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Liellopa kakla karbonādes
     800 g
  • Liellopa buljons
     400 ml
  • Sablendēti tomāti
     600 g
  • Rīvēts ingvers
     1 ĒK
  • Sīpols
     2 gab.
  • Ķiploks
     2 daiviņa
  • Kaltēts baziliks
     1 TK
  • Kaltēta raudene
     1 TK
  • Tomātu pasta
     2 ĒK
  • Brūnais cukurs
     1 ĒK
  • Balzamiko etiķis
     1 TK
  • Sviests
     20 g
  • Olīveļļa
     30 ml

Pasniegšanai

  • Savojas kāposts
     1 gab.
  • Sviests
     1 ĒK
  • Olīveļļa
     1 ĒK
  • Sāls
     1 TK
  • Sezama sēkliņas
     1 ĒK
  • Lavašs
     2 iepakojumi

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Gaļu sagriez lielos gabalos un apcep olīveļļā ar sviestu.

Pievieno sagrieztu sīpolu un ķiploku.

Cep, līdz gaļa ir karamelizējusies.

Pievieno ingveru un tomātu pastu, un sautē vēl 3 minūtes.

Pielej buljonu, pievieno garšvielas un tomātus.

Sagaidi, kad sāk vārīties, un samazini temperatūru uz pusi.

Sautē vēl vismaz 1,5 - 2,5 stundas, līdz gaļa ir kļuvusi mīksta un mērce bieza.

 

Pirms pasniegšanas lavašu apgrauzdē cepeškrāsnī.

 

Savojas kāpostu sagriez gabalos un sautē sviestā un olīveļļā, pievienojot sezama sēkliņas un sāli.

 

Pasniedz atsevišķos traukos, lai lavašs neizmirkst. Lauz lavašu, uzliec kāposta lapu un gaļu un ēd kā uzkodu.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!