Lieldienu cepumi

  • Sagataves 50min ,  Gatavošana 40min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Cepumu mīkla

  • Mandeles
     120 g
  • Pūdercukurs
     75 g
  • Kukurūzas milti
     3 ĒK
  • Sviests
     120 g
  • Olu dzeltenumi
     2 gab.
  • Kviešu milti
     150 g
  • Citrona miziņa (no 2 citroniem)
     
  • Pūdercukurs
     3 ĒK

Citrona krēms

  • Citronu sula
     50 g
  • Citrona miziņa (no 2 citroniem)
     
  • Laima sula
     50 g
  • Laima miziņa (no 2 laimiem)
     
  • Ola
     1 gab.
  • Olas dzeltenums
     1 gab.
  • Cukurs
     80 g
  • Sviests
     80 g

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 12 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Gatavo krēmu: ar blenderi sablendē visas sastāvdaļas, izņemot sviestu, krēmu liek karsēt ūdens peldē, karsē, kamēr krēms sabiezē, ik pa laikam krēmu apmaisa, lai nepielīp pie trauka malām. Kad gatavs, krēmu nedaudz padzesē un iemaisa sviestu. Krēmu atdzesē ledusskapī.

Gatavo cepumus: blenderī samaļ mandeles ar pusi pūdercukura, kamēr veidojas pulveris, pievieno kukurūzas miltus, visu samaļ.

Pievieno mīkstu sviestu, maisa, pa vienam pievieno olu dzeltenumus, citronu miziņu un miltus. Mīklu mīca līdz viendabīgai masa. Sadala 2/3 un 1/3, liek ledusskapī nostāvēties uz 30 min.

No 2/3 mīklas cep cepumu pamatnes, izrullē un izspiež aplīšus, cep 180 grādos aptuveni 20 - 25 min. 1/3 izmanto cepumu virsējai kārtai, tos izrullē un izspiež mazāka diametra cepumus, pa vidu izspiež caurumu, cep 180 grādos aptuveni 12 - 15 min.

Kad cepumi un krēms atdzisis, tos liek kopā: uz pamatnes liek cepumu bez cauruma, ar krēmu pielīmē cepumu ar caurumu, pa vidu caurumā iepilda citronu krēmu. Pārkaisa ar pūdercukuru.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.