Lieldienu olu sacepums

  • Sagataves 35min ,  Gatavošana 25min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Tostermaize
     1 kukulis
  • Sviests
     1/2 paciņa
  • Olas
     8 gab.
  • Saldais krējums
     500 ml
  • Sarīvēts oranžais Čedaras siers
     400 g
  • Bekons
     300 g
  • Brokolis
     400 g
  • Provansas garšvielas
     2 ĒK
  • Sāls
     1 ĒK
  • Piecu piparu maisījums
     1 ĒK
  • Rīvmaize
     3 ĒK

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.

Tostermaizi saplūkā mazos gabaliņos un izlīdzini 30 x 25 cm cepamajā pannā, kura kārtīgi ieziesta ar puspaciņu sviesta.

Sakul olu ar krējumu un garšvielām, pārlej maizi ar olu maisījumu un atstāj uz 15 minūtēm.

 

Tikmēr izcep bekonu, ja to izmanto, sarīvē Čedaras sieru un 3 minūtes patvaicē brokoļus.

Ja izmanto saldētus brokoļus, tie tikai jāatkausē.

Sadrupini izcepto bekonu, sagriez brokoļus 3 cm garos gabaliņos.

Samaisi brokoļus ar 2/3 rīvētā siera un bekonu.

 

Klāj brokoļu masu pannā vienmērīgā kārtā. 

Pārkaisi sacepumu ar rīvmaizi, Provansas garšvielām un atlikušo sieru. 

Cep 25 minūtes, līdz siers izkusis un rīvmaize apbrūnējusi. 

Pasniedz karstu.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!