Lieldienu terīne

  • Sagataves 6h ,  Gatavošana 2h
  • Grūti

Sastāvdaļas

Lieldienu terīnei

  • Cūkgaļa
     250 g
  • Pīles fileja
     250 g
  • Cauraugusi cūkgaļa
     250 g
  • Vistas aknas
     200 g
  • Bekons
     100 g
  • Timiāns
     1 TK
  • Kadiķogas
     5 gab.
  • Rozmarīns
     1 ĒK
  • Apelsīna miza
     
  • Smaržīgie pipari, saberzti
     5 gab.
  • Jūras sāls
     1 TK
  • Svaigi malti melie pipari
     
  • Šalotes sīpoli
     2 gab.
  • Ola
     1 gab.
  • Nedaudz brendija
     
  • Tesa Salata bekons
     15–20 gab.

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Visus gaļas gabalus, izņemot bekona šķēles, liec blenderī un rupji sablendē, lai saglabājas gabaliņi.

Pievieno visas garšvielas un brendiju, samaisi un liec marinēties uz 6–12 h.

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Sagatavo 2 nelielus keramiskos trauciņus ar vāku.

Gaļai pievieno olu un sīpolus, masu kārtīgi izmīci ar rokām. Terīnes traukos ieklāj bekonu tā, lai neliela daļa bekona ir ārā no terīnes.

Pildi ar masu līdz malām un nedaudz pāri (bet tikai nedaudz) un pārklāj ar bekona šķēles galiņiem. Virsū klāj cepamo papīru un visu terīnes trauku  ietin folijā. 

Liec terīnes traukus pannā, ielej karstu ūdeni līdz pusei terīnes trauka. Liec krāsnī cepties uz 1,5 h. 

Izņem traukus no cepeškrāsns, izcel no ūdens un ļauj atdzist, vēl arvien saglabājot ietītus. Kad terīne atdzisusi, nolej lieko šķidrumu un pasniedz.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!