Liellopa antrekota steiks ar ziedkāpostu biezeni un šitaki
-
Sagataves 10min , Gatavošana 40min
-
Vidēji grūti
Sastāvdaļas
Sastāvdaļas steikam
-
Selection by Rimi liellopa antrekota steiks200 g
-
Eļļa cepšanai1 TK
-
Selection by Rimi piparipēc garšas
-
Šitaki sēnes1 sauja
-
Sviests1 TK
-
Jūras sāls1 šķipsna
Sastāvdaļas biezenim
-
Ziedkāposts (sadalīts rozetēs)1/4 gab.
-
Jūras sāls1 šķipsna
-
Sviests1 ĒK
Pagatavošana
Vērts zināt
Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Steikam nepieciešams ievērot vienkāršību, lai varētu perfekti izcelties tā garšas nianses.
Sālsūdenī novāri ziedkāpostus un nokās ūdeni. Vēl siltus liec blenderī, pievieno sviestu un sablenderē biezenī.
Kārtīgi sakarsē pannu, iepriekš ierīvējot to ar eļļu, un liec cepties steiku. Cep, ik pēc 1 minūtes apgriežot to uz otru pusi. Tā izvairīsies no pārlieku lielas piedegšanas, un nebūs tā, ka viena puse ir brūna, bet otra vēl jēla.
Kad steiks apcepts, liec to uz griežamā dēlīša atpūsties 2–3 minūtes. Negriez to uzreiz karstu, bet ļauj sulai palikt gaļas gabalā.
Pa to laiku tajā pašā pannā apcep sēnes, pievienojot sviestu un sāli.
Tad sagriez gaļu, uzber svaigi maltus piparus un pasniedz ar biezeni un sēnēm.
Ieteikums: Liellopa antrekota steiku vai plānās lejas steiku iesaku vismaz 2 h pirms gatavošanas uzglabāt istabas temperatūrā, piemēram, tas varētu būt laiks no veikala līdz mājām. Tā steiks izdosies vēl sulīgāks.