Liellopa gaļas šašliks piparu marinādē

  • Sagataves 12h ,  Gatavošana 10min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Liellopa gaļas šašlikam piparu marinādē

  • Liellopa šķiņķis vai steiks
     1 kg
  • Melnie pipari
     1 TK
  • Sečuanas pipari
     1 TK
  • Rozā pipari
     1 TK
  • Graudu sinepes
     1 ĒK
  • Medus
     1 ĒK
  • Sojas mērce
     20 ml
  • Kūpinātas paprikas pulveris
     1 TK
  • Ķiploku pulveris
     1 TK
  • Sīpolu pulveris
     1 TK
  • Čilli pārslas
     1 TK

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Liellopa gaļu griez garenos biezos gabalos tā, lai var uzmaukt uz iesma garumā.

Priekš marinādes piestā liec piparus un sausās garšvielas, kuras tad izspaidi pulverī.

Tad pievieno graudu sinepes, medu un sojas mērci. Pievieno arī sāli pāris šķipsnas.

Šo marinādi kārtīgi uzjauc līdz tā atgādina pastu.

Liellopu kārtīgi iesmērē ar marinādi un atstāj savilkties uz 12 stundām.

Liec uz iesmiem un cep aptuveni 10 minūtes, ik pa laikam pagrozot.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!