Liellopa sautējums ar ķirbi un lēcām

  • Sagataves 20min ,  Gatavošana 3h
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Vīnogu kauliņu eļļa
     20 ml
  • Liellopa gabals (bez kaula), sagriezts palielos gabalos
     60 g
  • Brūnās lēcas
     100 g
  • Tomātu pasta I Love Eco
     3 ĒK
  • Miltains ķirbis ar visu mizu, sagriezts palielos gabalos
     1 mazs gab.
  • Ķiploks (daivas iztīrītas, gabalos)
     3 gab.
  • Svaigs rozmarīns
     2 zariņi
  • Svaigs timiāns
     5 zariņš
  • Ūdens vai vīns pēc izvēles
     400 ml
  • Jūras sāls
     pēc garšas
  • Svaigi malti melnie pipari
     pēc garšas

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem. 

Čuguna katlā sakarsē eļļu un apcep no visām pusēm liellopa gabalus, lai tie ir zeltaini. 

Ja tev ir mazāks katls, cep vairākos piegājienos. 

Izņem visus gabalus no katla. 

 

Katlā liec lēcas un tomātu pastu un samaisi. 

Pievieno ķirbi, ķiplokus, garšaugus, gaļu, sāli un piparus. 

Pielej ūdeni vai vīnu un uzliec vāku. 

Sautē 30 minūtes, tad samazini liesmu līdz 160 grādiem un sautē vēl 2,5 stundas. 

Ik pa laikam pārbaudi, vai pietiek šķidruma. 

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!