Liellopa un tumšā alus sautējums

  • Sagataves 30min ,  Gatavošana 1h
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Liellopa karbonāde
     600 g
  • Burkāni
     3 gab.
  • Portobello sēnes
     3 gab.
  • Pētersīļi, sakapāti
     buntīte
  • Sviests
     2 ĒK
  • Olīveļļa
     1 ĒK
  • Ķiploka daiviņas
     5 gab.

Sastāvdaļas gatavošanai spiediena katlā

  • Čili
     1 gab.
  • Tumšā sojas mērce
     1 ĒK
  • Sāls
     1 TK
  • Tumšais alus
     400 ml
  • Laima sula
     1 gab.
  • Tomātu biezenis
     1 ĒK
  • Cukurs
     1 TK
  • Rīvēts ingvers
     1 TK

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Pannā apcep gabalos sagrieztu liellopa gaļu. 

Cep, līdz tā apbrūninās pilnībā. 

Liec to spiediena katlā, pievieno visas tam paredzētās sastāvdaļas un vāri 30 minūtes. 

Parastā katlā būs jāvāra 1 h vai kamēr liellops kļūst mīksts, ik pa laikam pievienojot papildu ūdeni vai alu.

Kad liellops novārījies, noņem vāku un ļauj mērcei lēnām reducēties. 

Pannā apcep burkānus ar sēnēm un pievieno sautējumam.

Kad sautējuma šķidrums jau novārījies līdz nepieciešamajam biezumam, pievieno pētersīļus un pasniedz.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!