Macarons

  • Sagataves 1h ,  Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas mīklai

  • Mandeļu milti
     300 g
  • Pūdercukurs
     300 g
  • Olu baltums
     220 g
  • Baltais cukurs
     300 g
  • Ūdens
     40 g
  • Pārtikas krāsvielas pēc izvēles
     2-3 g

Sastāvdaļas ogu pildījumam

  • Saldais krējums
     75 g
  • Vaniļas pāksts
     1/2 gab.
  • Baltā šokolāde, gabaliņos
     200 g
  • Saldētas ogas, sasmalcinātas
     60 g

Sastāvdaļas vaniļas pildījumam

  • Saldais krējums
     75 g
  • Vaniļas pāksts
     1/2 gab.
  • Baltā šokolāde, gabaliņos
     200 g
  • Degvīns
     20 g

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Franču klasika!

Sakarsē krāsni 155 grādus karstu. Izklāj cepamo pannu ar cepamo papīru.

Mandeļu miltus sajauc ar pūdercukuru, izsijā, tad pievieno 110 g olu baltumu.

Atlikušos olu baltumus puto ar mikseri uz maziem apgriezieniem.

Katliņā ielej ūdeni, pievieno cukuru un uz lēnas uguns vāri sīrupu līdz 118 grādiem. Kad gatavs, lēnā strūkliņā pievieno sīrupu olu baltumiem, kas putojas.

Tad palielini putošanas apgriezienus un puto, līdz izveidojas viendabīga, stingra un spīdīga masa.

Olu baltumu un sīrupa masu iecilā mandeļu miltu un pūdercukura masā. Beigās pievieno krāsvielas un samaisi.

Pildi mīklu konditorejas maisiņā un uz pannas veido cepumu aplīšus, piepildot pannu. Liec krāsnī cepties 14–15 minūtes. Kad gatavi, izņem no krāsns un pilnībā atdzesē.

Tikmēr gatavo ogu pildījumu. Katliņā uzkarsē saldo krējumu. Atsevišķi ūdens peldē izkausē balto šokolādi, tad pievieno to saldajam krējumam, pievieno arī ogas un samaisi.

Padzesē un pildi starp cepumu pusītēm.

Gatavo vaniļas pildījumu. Katliņā uzkarsē saldo krējumu kopā ar pārgrieztu vaniļas pāksti. Atsevišķi ūdens peldē izkausē balto šokolādi un pievieno saldajam krējumam. Izņem no katliņa vaniļas pāksti, uzmanīgi izkasi sēkliņas, liec tās atpakaļ katlā, pievieno degvīnu un samaisi.

Krēmu atdzesē un pildi starp cepumu pusītēm.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!