Madeleine cepumi

  • Sagataves 20min ,  Gatavošana 35min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Mīklai

  • Sviests
     100 g
  • M izmēra olas
     2 gab.
  • Milti
     100 g
  • Baltais cukurs
     100 g
  • Cepamais pulveris
     1/3 TK
  • Apelsīna miziņa
     1 TK
  • Apelsīna sula
     1 ĒK

Glazūrai

  • Piena šokolāde
     100 g
  • Zaļās pistācijas
     30 g

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 10 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Izkausē sviestu.

Bļodā liec vienu veselu olu un dzeltenumu no otras olas, saputo kopā ar cukuru.

Pievieno atlikušās mīklas sastāvdaļas.

Mīklu atstāj uz 20 minūtēm.

 

Pildi Mandeleine formiņās. 

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem, cep 15 minūtes. 

Atdzesē cepumus. 

Katru pusīti iemērc izkausētā šokolādē un pārkaisi ar sakapātām pistācijām. 

Ļauj šokolādei sastingt.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!