Magoņmaizītes ar šokolādes glazūru

  • Sagataves 50min ,  Gatavošana 30min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Piens (silts)
     250 ml
  • Sausais raugs
     14 g
  • Cukurs
     80 g
  • Olas
     2 gab.
  • Sviests (izkausēts)
     80 g
  • Eļļa
     2 ĒK
  • Milti
     500 g
  • Sāls
     1/2 TK

Pildījums

  • Magoņu sēkliņas
     200 g
  • Cukurs
     200 g
  • Sviests (mīksts)
     180 g
  • Sakulta ola (apsmērēšanai)
     1 gab.

Glazūrai

  • Piens
     50 ml
  • Cukurs
     100 g
  • Kakao
     30 g
  • Sviests
     50 g

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Bļodiņā sajauc raugu ar 1 ēdamk. cukura un mazliet silta piena un atstāj uzbriest 10–15 min.

Lielā bļodā samaisa izkausētu sviestu, atlikušo pienu, eļļu, cukuru un olas.

Pievieno aktivizēto raugu, miltus un sāli.

Visu mīca, līdz mīkla nelīp pie rokām.

Apsedz ar dvielīti un liek raudzēties 30 min.

Kad mīkla gatava, to izrullē plānā kārtā. Jo plānāka mīkla, jo gardākas maizītes.

Izrullēto gabalu ieziež ar mīkstu sviestu, pārkaisa ar magoņu sēkliņām un cukuru.

 No vienas malas rullē ciet kā ruleti un sagriež aptuveni 2 cm biezās šķēlēs.

Kārto pannā, kas izklāta ar cepamo papīru, bulciņas apakšiņu saspiežot.

Apsmērē ar sakultu olu. Liek uzrūgt 10–15 min.

Liek uzkarsētā krāsnī cepties 180 °C apmēram 20–30 min., līdz bulciņas ir zeltaini brūnas.

Gatavo glazūru. Katlā samaisa pienu ar cukuru un kakao un uz lēnas uguns vāra, līdz sāk sabiezēt.

Pievieno sviestu.

Atdzesē.

Gatavās maizītes atdzesē un pārklāj ar kakao glazūru.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Saistītās receptes

Kārtainā krēma kūka

1h 10min • Vidēji grūti

Vegāniskais Creme brulee

20min • Vidēji grūti

Fudge

2h 20min • Viegli

Mandeļu cepumi

45min • Viegli

Ķirbju sēklu rulete ar ogām

35min • Vidēji grūti