Magoņmaizītes ar šokolādes glazūru
-
Sagataves 50min , Gatavošana 30min
-
Viegli
Sastāvdaļas
Sastāvdaļas
-
Piens (silts)250 ml
-
Sausais raugs14 g
-
Cukurs80 g
-
Olas2 gab.
-
Sviests (izkausēts)80 g
-
Eļļa2 ĒK
-
Milti500 g
-
Sāls1/2 TK
Pildījums
-
Magoņu sēkliņas200 g
-
Cukurs200 g
-
Sviests (mīksts)180 g
-
Sakulta ola (apsmērēšanai)1 gab.
Glazūrai
-
Piens50 ml
-
Cukurs100 g
-
Kakao30 g
-
Sviests50 g
Pagatavošana
Vērts zināt
Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Bļodiņā sajauc raugu ar 1 ēdamk. cukura un mazliet silta piena un atstāj uzbriest 10–15 min.
Lielā bļodā samaisa izkausētu sviestu, atlikušo pienu, eļļu, cukuru un olas.
Pievieno aktivizēto raugu, miltus un sāli.
Visu mīca, līdz mīkla nelīp pie rokām.
Apsedz ar dvielīti un liek raudzēties 30 min.
Kad mīkla gatava, to izrullē plānā kārtā. Jo plānāka mīkla, jo gardākas maizītes.
Izrullēto gabalu ieziež ar mīkstu sviestu, pārkaisa ar magoņu sēkliņām un cukuru.
No vienas malas rullē ciet kā ruleti un sagriež aptuveni 2 cm biezās šķēlēs.
Kārto pannā, kas izklāta ar cepamo papīru, bulciņas apakšiņu saspiežot.
Apsmērē ar sakultu olu. Liek uzrūgt 10–15 min.
Liek uzkarsētā krāsnī cepties 180 °C apmēram 20–30 min., līdz bulciņas ir zeltaini brūnas.
Gatavo glazūru. Katlā samaisa pienu ar cukuru un kakao un uz lēnas uguns vāra, līdz sāk sabiezēt.
Pievieno sviestu.
Atdzesē.
Gatavās maizītes atdzesē un pārklāj ar kakao glazūru.