Makarūni

  • Sagataves 1h 30min ,  Gatavošana 25min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • olu baltumi, istabas temperatūrā
     3 gab.
  • cukurs
     50 g
  • pūdercukurs
     210 g
  • mandeļu milti (smalka maluma)
     90 g
  • sāls
     1 TK

Pildījumam

  • krēmsiers
     225 g
  • pūdercukurs
     160 g
  • piens
     2 ĒK
  • zemeņu zapte
      pēc garšas

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 16 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Saputo olu baltumus ar šķipsniņu sāls un pakāpeniski pievieno cukuru. 

Caur sietiņu iesijā mandeļu miltus un pūdercukuru. Visu masu apmaisi ar silikona lāpstiņu līdz viendabīgai konsistencei. Masai jābūt staipīgai un plūstoši jākrīt no lāpstiņas, nepārraujoties.

Visu masu pildi konditorejas maisiņā. Uz pannas izklāj cepampapīru un veido apaļas cepumu formas. Centies veidot vienāda lieluma cepumus.

Nedaudz paklapē pannu, lai masa izlīdzinātos un atbrīvotos no gaisa burbuļiem, un ļauj tiem atpūsties 1h,līdz veidojas virskārta, kas nelīp pie pirksta. Tad liec cepties 150º C uz 15 minūtēm. Ļauj atdzist vismaz 10 minūtes, līdz saceptos cepumus var viegli noņemt no cepampapīra.

Tikmēr gatavo krēmu. Bļodā samaisi krēmsieru, pūdercukuru un pienu.

Sapildi masu konditorejas maisiņā un noliek malā, gaidot, kad sacepsies cepumi.

Paņem vienu cepumu, uz tā uzspiež pildījuma masu riņķa formā. Vidū ieliek ievārījumu un pa virsu liek otru cepumu.

Makarūnus var glabāt ledusskapī. Tie vislabāk garšos nākamajā dienā, bet, ja nevar sagaidīt, droši baudi uzreiz kā gatavi.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.