Mandeļu trifeles

  • Sagataves 20min ,  Gatavošana 25min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Saldais krējums
     80 g
  • Baltā šokolāde
     390 g
  • Brendijs
     10 ml
  • Rieksti vai žāvētas ogas
      sauja
  • Sāls
      pēc garšas

Dekorēšanai

  • Baltā šokolāde
     300 g
  • Mandeļu skaidiņas
     250 g
  • Kaltētas ogas ar kanāli
     100 g

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Katliņā uzkarsē saldo krējumu. Atsevišķi ūdens peldē izkausē šokolādi. Samaisi abus kopā, līdz iegūsti viendabīgu masu.

Pievieno sāli, brendiju, visu sajauc un liec atdzesēties, ik pa laikam apmaisot, lai paātrinātu dzesēšanu. Masu dzesē līdz tādai konsistencei, kad to, ar karoti paņemot, var savelt.

Kad masa atdzisusi, ar karoti veido bumbiņu, kurai vidū ieliec žāvētu ogu vai riekstu. Savel bumbiņas vai veido garenas formas trifeles. Liec aukstumā, lai kārtīgi sastingst.

Tikmēr temperē šokolādi. 2/3 šokolādes karsē ūdens peldē līdz 45–50 grādiem, tad noņem no ūdens peldes un atdzesē, pievienojot atlikušo šokolādi. Dzesē līdz 28 grādiem.

Tad iepriekš sagatavotās trifeļu bumbiņas glazē temperētajā šokolādē, apviļā mandeļu skaidiņās un dekorē ar ogām kanēlī. Liec vēsumā, lai šokolāde pilnībā sacietē. Pasniedz.

Trifeles var uzglabāt līdz 3 dienām, jo to sastāvā ir saldais krējums.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Saistītās receptes

Jogurta un vīnogu panna cotta

1h • Vidēji grūti

Klasiskā biskvīta rulete

40min • Vidēji grūti

Melleņu tartes

1h 15min • Vidēji grūti

Kafijas un šokolādes torte

1h 20min • Vidēji grūti

Ķiršu ledus deserts

10min • Viegli