Mango - ananasu vegānu kūka

  • Sagataves 20min ,  Gatavošana 4h 25min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Pamatnei

  • dateles
     100 g
  • Indijas rieksti
     75 g
  • rozīnes
     50 g

Krēmam

  • mango
     300 g
  • ananass
     100 g
  • Indijas rieksti (pirms tam 1 h izmērcēti karstā ūdenī)
     100 g
  • laima sula
     1/2 gab.
  • kokosriekstu piens
     100 g
  • agaves sīrups
     25 g
  • agara
     10 g
  • ūdens
     50 g

Dekorēšanai

  • mango
     50 g
  • ananass
     50 g
  • piparmētras
      lapas (-ai)
  • pistācijas
      sauja

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Gatavo pamatni: visas sastāvdaļas sablendē, izlīdzini kūkas formā.

Gatavo krēmu: mango un ananasu nomizo, sablendē kopā ar laima sulu.

Izmērcētos Indijas riekstus sablendē kopā ar kokosriekstu pienu.

Abas masas sajauc.

Agara pulveri sajauc ar ūdeni, tad liec pie mango krēma un maisot karsē aptuveni 3-4 min.

Lej uz dateļu pamatnes.

Liec saldētavā un sasaldē.

Pirms pasniegšanas kūku aptuveni uz 4 h pārvieto ledusskapī atlaidināties.

Dekorē pēc izvēles ar mango, ananasu, pistācijām u. c.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Saistītās receptes

Kārtainā krēma kūka

1h 10min • Vidēji grūti

Vegāniskais Creme brulee

20min • Vidēji grūti

Fudge

2h 20min • Viegli

Mandeļu cepumi

45min • Viegli

Ķirbju sēklu rulete ar ogām

35min • Vidēji grūti