Mango krēma deserts

  • Sagataves 10min ,  Gatavošana 30min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Mango krēms

  • Papaijas vai mango, mazos gabaliņos
     400 g
  • Sviests (kubiciņos)
     125 g
  • Baltais cukurs (smalks)
     150 g
  • Svaigs mango sablenderēts biezenī
     250 g
  • Citrona sula
     40 ml
  • Olu dzeltenumi
     6 gab.
  • Sāls
      šķipsna
  • Vaniļas pulveris
     1 paciņa

Baltais krēms

  • Saldais krējums
     150 g
  • Skābais krējums
     150 g
  • Sāls
      šķipsniņa
  • Cukurs
     1 ĒK
  • Marakujas (sēklas ar sulu)
     2-4 gab.

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Katliņā ielej ūdeni apmēram 5 cm augstumā un uzvāri. Bļodā liec cukuru, citrusu sulas, mango, sāli un olas. Liec bļodu uz katliņa, lai pamatne nesaskaras ar ūdeni, bet tikai ar tvaiku. Ar putojamo slotiņu vai koka karoti maisi 6-8 minūtes, līdz sviests un cukurs ir izkusuši un masa ir viendabīga un kļuvusi biezāka. Ja pagriež karotei otru pusi, tad novelkot ar pirkstu, jāpaliek līnijai, kas neaizplūst ciet.

Noņem bļodu no katliņa, liec ledus ūdens peldē un nedaudz padzesē, lai ieliekot pirkstu, krēms būtu ķermeņa temperatūrā. Ar rokas blenderi blendē, pievienojot pa vienam kubiciņam sviesta, ļaujot tam pilnībā izkust, tikai tad pievienojot nākamo. Kad viss sviests ir ieblendēts, liec ledusskapī atdzist.

Baltajam krēmam bļodā saputo saldo krējumu ar sāli un cukuru stingrās putās. Iecilā kopā ar skābo krējumu.

Traukā liec papaiju vai mango, tad mango krēmu, tad balto krēmu un dekorē ar marakuju. Pasniedz uzreiz vai pēc dažām stundām.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.