Mazsālīts zandarts uz rupjmaizes

  • Sagataves 10min ,  Gatavošana 30min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Mazsālītam zandartam uz rupjmaizes

  • Zandarta fileja
     300 g
  • Bietes
     1 gab.
  • Citrons
     1 gab.
  • Rupjmaize
     
  • Sviests
     
  • Sarkanais sīpols
     0.5 gab.
  • Olīveļļa
     
  • CUkurs
     1 ĒK
  • Sāls
     1 ĒK
  • Pipari
      pēc garšas
  • Mārrutki un dilles servēšanai
     

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Nomizo bieti un no tās izspied sulu, sulai pievieno nedaudz citrona sulu vai maigu etiķi.

Zandarta fileju liec biešu sulā uz 10 minūtēm savilkties.

Atsevišķi (vēlams piestā) sagatavo marinādi - 1 ēdamkaroti cukura, 1 ēdamkaroti sāls, puscitrona sulu un nedaudz olīveļļu – kārtīgi samaisa/izspaida.

Zandartu ņem ārā no biešu sulas, nosusini, tad pārlej ar marinādi un liec ledusskapī savilkties uz 10 – 15 minūtēm.

Plāni sagriez sarkano sīpolu, pārber ar sāli, pipariem, nedaudz citrona sulu un olīveļļu – atstāj ievilkties.

Pasniedz uz rupjmaizes šķēles uzsmērējot sviestu, tad liec zandartu, mārrutkus, sīpolus un svaigu dilli.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!