Medus cālis

  • Sagataves 10min ,  Gatavošana 25min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Vistas fileja
     500 g
  • Spilvas saldā tomātu mērce
     1 iepakojums
  • Kukurūzas eļļa
     1 L
  • Kartupeļu ciete
     2 ĒK
  • Sojas mērce
     2 ĒK
  • Medus
     1-2 ĒK
  • Sīpols
     1 gab.
  • Sezama sēklas
     1-2 ĒK

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Vispirms vistas fileju jāsagriež garenos gabaliņos.

Gabaliņus ieliek bļodā vai šķīvī, uzlej nedaudz sojas mērces, apmaisa. Turpinot maisīt, pieliek cieti. Noliek ievilkties.

Nomizo sīpolu, sagriež palielos gabalos. Atstājam uz griežamā dēļa līdz tie būs nepieciešami.

Katlā ielej eļļu, liek gaļu bet nedrīkst likt visu uzreiz jāliek pa kādiem 5 gabaliņiem, citādi gaļa salips vienā lielā kamolā. Vāra kamēr kļūst brūni.

Izvārītos gabaliņus liek uz salvetes, lai tā uzsūc lieko eļļu.

Pannā ieber sīpolus un aptuveni 1 minūti apcepina – pavisam nedaudz. Maisot pielej tomātu mērci. Uzreiz pievieno 1 ēdamkaroti medus. Maisa kamēr medus izkūst.

Kad medus ir izkusis pieber iepriekš apcepto vistu un sajauc ar mērci.

Pieber sezamu, samaisa un gatavs!

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!