Melleņu kūka

  • Sagataves 20min ,  Gatavošana 45min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas pamatnei

  • Auzu cepumi (bez gabaliņiem), sasmalcināti
     170 g
  • Mīksts sviests
     70 g

Pildījumam

  • Krūmmellenes
     300 g
  • Baltais cukurs
     100 g
  • Olu dzeltenums
     5 gab.
  • Citrona sula
     75 ml
  • Sviests
     150 g
  • Maskarpone siers
     500 g
  • Bezē cepumi
     100 g

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Kad gribas nedaudz pagremdēties saldās atmiņās par vasaru, laiks pagatavot un baudīt melleņu kūku.

Pamatnei bļodā sajauc cepumus ar mīkstu sviestu.

Liec kūkas formā 20 cm diametrā ar noņemamām malām un vienmērīgi izklāj pa visu pamatni.

Sablenderē krūmmellenes. Pārlej masu katliņā, pievieno cukuru, olu dzeltenumus un citrona sulu.

Karsē uz lēnas uguns, nepārtraukti maisot, līdz sabiezē jeb uzkarst līdz 85 grādiem. Tad krēmu nedaudz padzesē.

Pievieno sviestu, maisi, līdz izveidojas viendabīga masa, un atdzesē.

Pusi krūmmelleņu krēma sajauc ar maskarpone sieru līdz viendabīgai masai.

Uz kūkas pamatnes uzsmērē krūmmelleņu un maskarpone krēmu, tad cieši vienu pie otra kārto bezē cepumus un pārlej ar krūmmelleņu krēmu.

Tad atkal liec krūmmelleņu un maskarpones krēmu, izkārto bezē cepumus un pārlej ar krūmmelleņu krēmu.

Virskārtu vari dekorēt ar bezē cepumiem vai arī atstāt gludu virsmu. Liec kūku saldētavā un sasaldē. Pasniedzot izdekorē ar krūmmellenēm.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.