Melleņu tarte

  • Sagataves 30min ,  Gatavošana 35min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas pamatnei

  • Baltais cukurs
     2 ĒK
  • Olas dzeltenums
     1 gab.
  • Mīksts sviests
     85 g
  • Milti
     175 g

Sastāvdaļas pildījumam

  • Olas
     2 gab.
  • Baltais cukurs
     100 g
  • Svaigais siers pēc izvēles
     100 g
  • Skābais krējums
     50 g
  • Citrona miziņa, smalki sarīvēta
     1 gab.
  • Rīvēts muskatrieksts
      šķipsna
  • Krūmmellenes
     250 g

Dekorēšanai

  • Pūdercukurs
     

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Francijas vasaras noskaņās izmēģini vienkāršu desertu, kas pārliecinās pat jebkuru skeptiķi, kurš ar saldumiem ir uz "Jūs".

Pamatnei bļodā liec cukuru, olas dzeltenumu un samīci ar mīkstu sviestu viendabīgā masā. Pievieno miltus.

Bļodu, kurā ir mīkla, ietin pārtikas plēvē un ieliec ledusskapī uz 30 minūtēm.

Sakarsē krāsni 180 grādus karstu. Sagatavo 5 tartes formas 11 cm diametrā.

Mīklu rūpīgi ieklāj un izlīdzini pa formas pamatni un maliņām.

Liec krāsnī cepties uz 15 minūtēm.

Pildījumam bļodā sakul olas ar cukuru, svaigo sieru un skābo krējumu līdz viendabīgai masai, pierīvē muskatriekstu, sarīvēto citrona miziņu un iemaisi.

Lej krēmu uz izceptās tartes pamatnes, pārber ar krūmmellenēm un liec krāsnī cepties uz vēl 20 minūtēm. Pēc tam atdzesē.

Pasniedzot vari pārkaisīt ar pūdercukuru un pasniegt karstu ar saldējumu.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!