Mencas knēdeļu buljona zupa

  • Sagataves 25min ,  Gatavošana 35min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Knēdeļiem

  • Mencas fileja
     200
  • Olas baltums
     1 gab.
  • Malts muskatrieksts
     1/4 TK
  • Sāls
     1/2 TK
  • Saldais krējums
     70

Zupai

  • Ramen nūdeles
     200
  • Pākšu pupiņas
     100
  • Šitake sēnes
     100
  • Nori lapas
     2 gab.
  • Spināti
     30
  • Olas
     2 gab.
  • Pipari
     pēc garšas

Buljonam

  • Dārzeņu vai zivs buljons
     600
  • Gaišā sojas mērce
     2 ĒK
  • Austeru mērce
     1 TK
  • Zivju mērce
     1 ĒK
  • Citronzāle
     1 gab.
  • Ingvers
     5 mm
  • Čili
     1 gab.
  • Laima sula
     1 gab.
  • Brūnais cukurs
     1/2 TK
  • Sāls
     pēc garšas

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Gatavo buljonu, liec visas sastāvdaļas un ļauj tvaicēties un sajaukties garšām vismaz 30 minūtes.

Paralēli sagatavo knēdeļus:- samal visas sastāvdaļas krēmīgā masā, liec uz 20 minūtēm ledusskapī.

 

Vāri olas 5 minūtes un nolobi.

Nokās buljonu, pārliecinies par garšu, vai ir pietiekami pikanta un vai pietiek laima skābuma.

Buljonu liec atpakaļ sildīties.

Pievieno sagrieztas sēnes un pākšu pupiņas.

Ar divām karotēm veido knēdeļus un vāri tos 2 minūtes buljonā.

Kad knēdeļi uzvārījušies, liec buljonā nūdeles.

Pasniedz traukos, pievienojot uz pusēm pārgrieztu olu, piparus un mazākos gabaliņos sagrieztu nori lapu.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!