Mencas kotletes

  • Sagataves 30min ,  Gatavošana 5min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Mencas filejas gaļa
     400 g
  • Bieza majonēze
     1 ĒK
  • Ola
     1 gab.
  • Graudainās sinepes
     1 TK
  • Citrona sula
     1 TK
  • Paprikas pulveris
     1 TK
  • Rīvmaize
     3 ĒK
  • Citrona miziņa, sarīvēta
     1 gab.
  • Eļļa
     cepšanai

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Novāri vai notvaicē zivs fileju un atdzesē. 

Zivi ar dakšiņu saspaidi un liec bļodā un pievieno visas pārējās sastāvdaļas, izņemot eļļu un sajauc visu vienā masā. 

Veido kotletītes un cep eļļā uz pannas 2-3 minūtes no katras puses. 

Pasniedz ar savām iecienītākajām piedevām (svaigiem salātiem, dārzeņiem vai kartupeļu biezeni). 

Vari pielikt citrona vai laima šķēlīti. 

Kotletes var pasniegt arī aukstas.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!