Sastāvdaļas
Sastāvdaļas
-
Mencas filejas gaļa400 g
-
Bieza majonēze1 ĒK
-
Ola1 gab.
-
Graudainās sinepes1 TK
-
Citrona sula1 TK
-
Paprikas pulveris1 TK
-
Rīvmaize3 ĒK
-
Citrona miziņa, sarīvēta1 gab.
-
Eļļacepšanai
Pagatavošana
Vērts zināt
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Novāri vai notvaicē zivs fileju un atdzesē.
Zivi ar dakšiņu saspaidi un liec bļodā un pievieno visas pārējās sastāvdaļas, izņemot eļļu un sajauc visu vienā masā.
Veido kotletītes un cep eļļā uz pannas 2-3 minūtes no katras puses.
Pasniedz ar savām iecienītākajām piedevām (svaigiem salātiem, dārzeņiem vai kartupeļu biezeni).
Vari pielikt citrona vai laima šķēlīti.
Kotletes var pasniegt arī aukstas.