Mencas krēmsiera pastēte

  • Sagataves 25min ,  Gatavošana 20min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Menca, gabalos
     500 g
  • Pētersīļa zariņi
     5 gab.
  • Bazilika zariņi
     3 gab.
  • Olīveļļa
     2 ĒK
  • bio brokoļi, mazās galviņās
     60 g
  • ICA krēmsiers
     130 g
  • Vārītas olas
     2 gab.
  • eko skābais krējums
     120 g
  • Eļļa
     nedaudz
  • Jūras sāls
      pēc garšas
  • Svaigi malti melnie pipari
      pēc garšas

Mērcei

  • Sakapāts pētersīlis
     1 TK
  • Sakapāts baziliks
     1 TK
  • Sakapāta piparmētra
     1 TK
  • Marinēts gurķis, smalki sakapāts
     50 g

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Nogriez palielāku cepamo papīru (apmēram 50 cm).

Pārloki uz pusēm un uz vienas puses vidū liec mencas gabalus.

Uzlej eļļu, saliec garšaugus, sāli, piparus.

Pārloki pāri otru pusi. Aizloki no sākuma ciet sānus, pa mazam gabalam un tad galu.

Uzloki visus papīra galus uz augšu, lai nekur nekas netaisās vaļā.

Liec uz pannas un tad krāsnī uz 20 minūtēm. Izņem un pilnībā atdzesē.

 

Tikmēr noblanšē brokoļus, un, kad tie ir atdzisuši, no sākuma nogriez ziedu daļu un kātus smalki sakapā. Samaisi ar gurķi un zaļumiem.

Liec mencu blenderī kopā ar sieru, krējumu un olas baltumiem. 

Sablendē līdz biezas pastētes konsistencei. 

Liec traukā un dekorē, pa virsu liekot brokoļu maisījumu, sadrupinātu olas dzeltenumu un uzlej eļļu. Pasniedz.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.