Mencas un kartupeļu rilete

  • Sagataves 10min ,  Gatavošana 50min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Mencas un kartupeļu riletei

  • Menca
     500 g
  • Piens
     500 ml
  • Jaunie kartupeļi
     200 g
  • Lauru lapa
     1 gab.
  • Ķiploks
     3 daiviņas
  • Sakapāti kaperi
     1 TK
  • Sakapāts pētersīlis
     1 TK
  • Citrona miza, smalki sarīvēta
     1 gab.
  • Citrona sula
     1 ĒK

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Katlā liec mencu, kartupeļus, timiānu, lauru lapu, ķiplokus, garšaugus un pārlej ar pienu.

Ļauj uzvārīties uz lielas liesmu, tad samazini karstumu un sautē, kamēr kartupeļi mīksti.

Nokās pienu, liec biezumus lēzenākā traukā un saspaidi ar dakšu, lai veidojas tāds kā biezenis.

Tad lej klāt eļļu, visu laiku maisot, it kā vēlētos saputot.

Beigās iemaisi citrona mizu, sulu, kaperus un pētersīļus.

Pasniedz siltu vai atdzesētu.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!