Mini makreles kiši

  • Sagataves 20min ,  Gatavošana 20min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Selection by Rimi kārtainā mīkla, atlaidināta
     1 paciņa
  • Maigas sinepes
     1 TK
  • Saldais krējums
     140 ml
  • Olas
     4 gab.
  • Svaigi malti melnie pipari
     1/3 TK
  • Timiāna lapiņas
     1 TK
  • Fetas siers, gabaliņos
     100 g
  • Zaļās olīvas, bez kauliņiem
     12 gab.
  • Mazie gurķīši
     6 gab.
  • Auksti kūpinātas makreles, gabaliņos
     180 g
  • Dīgsti – kressalātu vai redīsu
      pēc garšas
  • Sāls
      pēc garšas

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 12 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.

Sagriez katru mīklas plāksni 3 gabalos, lai kopā ir 12.

Nedaudz katru izrullē un ieklāj mafinu formās. 

Bļodā ar rokas putojamo slotiņu sajauc olas, saldo krējumu, sinepes, timiānu, sāli un piparus.

Formiņās liec zivi, fetas sieru, olīvas un gurķi.

Pārlej pildījumu un liec krāsnī cepties uz 20 minūtēm. 

Izņem ārā un padzesē.  

Vari pasniegt gan siltus, gan atdzisušus, pārberot ar dīgstiem.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!