Mocarellas sēnes

  • Sagataves 5min ,  Gatavošana 10min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Vīnogu kauliņu eļļa
     20 ml
  • Eko šampinjoni, sagriezti dažādos izmēros
     350 ml
  • Eringi sēnes, sagrieztas 5 mm šķēlēs
     300 g
  • Svaigas timiāna lapiņas
     1 TK
  • Anīsa sēklas
     1 TK
  • Ķiploka daivas, plāni sagrieztas
     2 gab.
  • Smalki sakapāts pētersīlis
     1 ĒK
  • Smalki sakapāts baziliks
     1 ĒK
  • Govs piena mocarella
     2 gab.
  • Jūras sāls
     pēc garšas
  • Svaigi malti melnie pipari
     pēc garšas

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē krāsni grila režīmā. 

Pannā, kuru var likt krāsnī, uzkarsē eļļu un uz vidējas liesmas cep sēnes ar sāli, timiānu, anīsu un ķiplokiem. 

Kad tās jau nāk gatavas, uzgriez lielāku liesmu, lai sēnes skaisti apbrūnē. 

Noņem no plīts, pievieno mocarellu, uzkaisi pētersīļus un baziliku un liec krāsnī grila režīmā, līdz siers izkusis un burbuļo. 

Pasniedz uzreiz vai nu kā pamatēdienu, vai kā piedevu gaļas ēdieniem. Ideāli garšo ar svaigu maizīti.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!