Mocarellas sēnes

  • Sagataves 5min ,  Gatavošana 10min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Vīnogu kauliņu eļļa
     20 ml
  • Eko šampinjoni, sagriezti dažādos izmēros
     350 g
  • Eringi sēnes, sagrieztas 5 mm šķēlēs
     300 g
  • Svaigas timiāna lapiņas
     1 TK
  • Anīsa sēklas
     1 TK
  • Ķiploks daivas, plāni sagrieztas
     2 gab.
  • Smalki sakapāts pētersīlis
     1 ĒK
  • Smalki sakapāts baziliks
     1 ĒK
  • Govs piena mocarella
     2 gab.
  • Jūras sāls
     pēc garšas
  • Svaigi malti melnie pipari
     pēc garšas

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē krāsni grila režīmā. 

Pannā, kuru var likt krāsnī, uzkarsē eļļu un uz vidējas liesmas cep sēnes ar sāli, timiānu, anīsu un ķiplokiem. 

Kad tās jau nāk gatavas, uzgriez lielāku liesmu, lai sēnes skaisti apbrūnē. 

Noņem no plīts, pievieno mocarellu, uzkaisi pētersīļus un baziliku un liec krāsnī grila režīmā, līdz siers izkusis un burbuļo. 

Pasniedz uzreiz vai nu kā pamatēdienu, vai kā piedevu gaļas ēdieniem. Ideāli garšo ar svaigu maizīti.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Saistītās receptes

Baba ganuš

1h • Vidēji grūti

Humuss

20min • Viegli

Biezpiena pončiki

20min • Viegli

Svaigās burgermaizītes

1h • Vidēji grūti

Kanēļmaizītes

1h 50min • Vidēji grūti

Fokača

1h 40min • Vidēji grūti