Napoleona kūka svētkiem!

  • Sagataves 20min ,  Gatavošana 1h 10min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Piens
     800 ml
  • Saldais krējums
     200 ml
  • Olu dzeltenumi
     8 gab.
  • Vaniļas pāksts sēklas
     1 gab.
  • Kukurūzas ciete
     100 g
  • Cukurs
     200 g
  • Sviests
     100 g
  • Saldētā kārtainā mīkla
     12 + 2 plāksnes
  • Milti
     pārkaisīšanai

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 9 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Galda virsmu apber ar miltiem.

Rullē divas pamatnes, lai izveidotos viena.

Katru pamatni cep 10 minūtes 180 grādos.

 

Divas pamatnes atstāj sadrupināšanai. Drupačas apcep vēl 5 minūtes 180 grādos. 

 

Katlā uzvāra pienu, saldo krējumu ar vaniļas pāksts sēklām.

 

Bļodā sakuļ olu dzeltenumus ar cukuru, pievieno cieti, uzvārīto pienu, visu sajauc un lej atpakaļ katlā.

Vāra uz mazas uguns, nepārtraukti maisot. Šeit tiešām nepārtraukti, līdz izveidojas krēma masas konsistence!

 

Masu pārlej aukstā traukā un pievieno sviestu. Samaisa. 

Masai ļauj atdzist.

 

Sāk kārtot kūku. 

 

Kad kūka sakārtota, nogriež malas, lai veidotu taisnu formu.

 

Tad liek pēdējo krēma masu un apsmērē arī kūkas malas.

Kūku pārkaisa ar drupačām no visām pusēm.

Vislabāk būtu ļaut kūkai nostāvēties, piemēram, uz nakti.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!