Ņjoki ar karamelizētu sviestu

  • Gatavošana 1h 10min
  • Vidēji grūti
Ņjoki ar karamelizētu sviestu
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

Ņjoki

  • Kartupeļi
     400 g
  • Siers Ricotta
     100 g
  • Milti
     150 g
  • Ola
     1 gab.

Pasniegšana

  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Sviests
     200 g
  • Rozmarīns
      pēc garšas
  • Muskatrieksts
      pēc garšas
  • Siers Parmezāns
     60 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Katlā liec kartupeļus, ielej ūdeni, pievieno rozmarīnu vai timiānu, sāli un vāri, kamēr kartupeļi gatavi.

Nokās; ja kartupeļiem ir miza, noņem to; ja nē, uzreiz izspied kartupeļus caur spiedi vai rupju sietu.

Kad tie atdzisuši, pievieno rikotu un miltus un samaisi.

Pieliec olu un samīci mīklu, bet nepārmīci, tikai tā, lai skaisti turas kopā.

Sadali gabalos, izrullē garās desās un sagriez mazākos gabaliņos.

Kamēr vārās kartupeļi, katlā liec sviestu uz vidējas liesmas un izkausē, turpinot karsēt, kamēr sviests kļūst brūns (tas prasa 15–20 minūtes). Pēc tam sviestu izkās caur sietu karstumizturīgā traukā.

Katlā uzvāri ūdeni, pieber sāli un, kad ūdens vārās, pa vienam liec iekšā ņjokus. Tie ir gatavi, kad uzpeld virspusē.

Kad liec vārīties ūdeni ņjokiem, paralēli pannā liec sviestu ar ķiploku, salviju vai rozmarīnu un sautē uz mazas liesmas 7 minūtes.

Kad ņjoki gatavi, nokās tos un pievieno sviestam, iemaisi un liec traukos, uzberot daudz smalki sarīvēta siera un musktrieksta (ja vēlies, arī ciedru riekstus).

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Dedzinātā Basku siera kūka

1h • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Siera nageti

45min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skotu ola palijas apvalkā

40min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes