Ogas ar citrona krēmu

  • Sagataves 5min ,  Gatavošana 1h
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Dažādas ogas
     500 g

Krēmam

  • Saldais krējums
     250 g
  • Olu dzeltenumi
     3 gab.
  • Sviests
     50 g
  • Citrons
     1 gab.
  • Pūdercukurs ar vaniļu
     50 g
  • Pūdercukurs
     75 g

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzkarsē līdz vārīšanai saldo krējumu.

Saputo olu dzeltenumus ar abu veidu pūdercukuru.

Lej un maisi saldo krējumu saputotajos dzeltenumos.

Pārlej atpakaļ katliņā un maisot karsē, līdz krēms sāk biezēt, pievieno 1 ēdamkaroti citrona sulas un norīvētu citrona miziņu no 1⁄2 citrona.

Katliņu liec ledainā ūdenī un maisot dzesē līdz 36 grādu temperatūrai. Pievieno sviestu un izmaisi, līdz tas izkūst.

Atdzesē krēmu ledusskapī. Krēmu pasniedz ar meža vai dārza ogām pēc savas gaumes.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!