Ola Benedikta gaumē ar vistas pastēti

  • Sagataves 10min ,  Gatavošana 30min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Holandes mērcei

  • Baltvīna etiķis
     150 ml
  • Šalotes sīpols
     1 gab.
  • Timiāns
     1 zariņš
  • Pipari
      šķipsna
  • Olu dzeltenumi
     2 gab.
  • Sviests
     200 g
  • Sāls
      šķipsna
  • Cukurs
     1 TK

Plaucētai olai

  • Olas
     2 gab.
  • Baltvīna etiķis
     4 TK

Pastētei

  • Sīpols
     1 gab.
  • Vistas/pīļu/zosu aknas
     100 g
  • Ķiploks
     1 daiviņa
  • Konjaks
      pēc garšas
  • Pīļu/zosu tauki vai sviests
     100 g
  • Rozmarīns
      šķipsna
  • Timiāns
      šķipsna
  • Sečuanas pipari
      šķipsna
  • Fenheļa sēklas
      šķipsna

Pasniegšanai

  • Bekons
     4 šķēles
  • Sparģeļi
     6 gab.
  • Tostermaize
     2 šķēles

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Holandes mērce

Etiķi, cukuru, piparus, timiānu un sagrieztu sīpolu liec katliņā un nedaudz pavāri.

Olu dzeltenumus uzputo ūdenspeldē, tad pievieno iepriekš vārīto etiķa mērci.

Bļodu noņem no ūdens peldes un pakāpeniski pievieno sviestu, to ieputojot.

Pievieno sāli pēc garšas.

Bekons un tostermaize

Apgrauzdē tostermaizi.

Bekonu liec cepties pannā nelielā eļļas daudzumā uz vidējas uguns un cep 2 minūtes no katras puses jeb kamēr tas kļūst kraukšķīgs.

Kad bekons izcepies, tajā pašā pannā apcep sparģeļus.

Plaucēta ola

Plaucētai olai sagatavo katliņu ar ūdeni aptuveni 12 cm augstumā, tad pievieno etiķi un šķipsnu sāls un uzvāri.

Katru olu liec atsevišķā bļodiņā.

Katru olu uzmanīgi ieslidini katliņā ar karsto ūdeni. Vāri 3–5 minūtes, līdz olu baltums sastindzis un nav jēls.

Pastēte

Taukus vai sviestu liec pannā un izkausē.

Sagriez smalki sīpolu un pievieno pannā kopā ar timiānu, fenheļa sēklām un sečuanas pipariem - apcep 1 minūti, apmaisot.

Aknas sagriez nelielos gabaliņos, ķiploku sagriez smalkāk, saspied un pievieno klāt uz pannas, to visu apcep un pievieno sāli, piparus.

Kad viss sacepts, tad liec blenderī un pievieno nedaudz konjaka.

Blendē līdz viendabīga konsistence.

Pirms lietošanas ļauj atdzesēties.

Servēšana

Uz tostermaizēm uzsmērē pastēti, tad liec bekonu, plaucētās olas, pēc tam sparģeļus un pārlej ar Holandes mērci. Pasniedz uzreiz.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!