Ola Benedikta gaumē ar vistas pastēti

  • Gatavošana 40min
  • Vidēji grūti
Ola Benedikta gaumē ar vistas pastēti
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

Holandes mērce

  • Baltā vīna etiķis
     150 ml
  • Šalotes sīpols
     1 gab.
  • Timiāns
      1 zariņš
  • Pipari
     1 šķipsniņa (-s)
  • Olas dzeltenumi
     2 gab.
  • Sviests
     200 g
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Cukurs
     1 tējk.

Plaucēta ola

  • Olas
     2 gab.
  • Baltā vīna etiķis
     4 tējk.

Pastēte

  • Sīpols
     1 gab.
  • Vistas/pīļu/zosu aknas
     100 g
  • Ķiploks
     1 daiva (-s)
  • Konjaks
      pēc garšas
  • Sviests
     100 g
  • Rozmarīns
     1 šķipsniņa (-s)
  • Timiāns
     1 šķipsniņa (-s)
  • Sičuaņas pipari
     1 šķipsniņa (-s)
  • Fenheļa sēklas
     1 šķipsniņa (-s)

Pasniegšana

  • Bekons
     4 šķēlīte (-s)
  • Sparģeļi
      6 gab.
  • Tostermaize
     2 šķēlīte (-s)

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Holandes mērce

Etiķi, cukuru, piparus, timiānu un sagrieztu sīpolu liec katliņā un nedaudz pavāri.

Olu dzeltenumus uzputo ūdenspeldē, tad pievieno iepriekš vārīto etiķa mērci.

Bļodu noņem no ūdens peldes un pakāpeniski pievieno sviestu, to ieputojot.

Pievieno sāli pēc garšas.

Bekons un tostermaize

Apgrauzdē tostermaizi.

Bekonu liec cepties pannā nelielā eļļas daudzumā uz vidējas uguns un cep 2 minūtes no katras puses jeb kamēr tas kļūst kraukšķīgs.

Kad bekons izcepies, tajā pašā pannā apcep sparģeļus.

Plaucēta ola

Plaucētai olai sagatavo katliņu ar ūdeni aptuveni 12 cm augstumā, tad pievieno etiķi un šķipsnu sāls un uzvāri.

Katru olu liec atsevišķā bļodiņā.

Katru olu uzmanīgi ieslidini katliņā ar karsto ūdeni. Vāri 3–5 minūtes, līdz olu baltums sastindzis un nav jēls.

Pastēte

Sviestu liec pannā un izkausē.

Sagriez smalki sīpolu un pievieno pannā kopā ar timiānu, fenheļa sēklām un sečuanas pipariem - apcep 1 minūti, apmaisot.

Aknas sagriez nelielos gabaliņos, ķiploku sagriez smalkāk, saspied un pievieno klāt uz pannas, to visu apcep un pievieno sāli, piparus.

Kad viss sacepts, tad liec blenderī un pievieno nedaudz konjaka.

Blendē līdz viendabīga konsistence.

Pirms lietošanas ļauj atdzesēties.

Servēšana

Uz tostermaizēm uzsmērē pastēti, tad liec bekonu, plaucētās olas, pēc tam sparģeļus un pārlej ar Holandes mērci. Pasniedz uzreiz.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Siera nageti

45min • Vidēji grūti

Fritata ar dārzeņiem

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Zaļās vafeles

30min • Vidēji grūti