Omlete ar austerēm

  • Gatavošana 2h
  • Vidēji grūti
Omlete ar austerēm
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

Omlete

  • Olas
     3 gab.
  • Kalmāru mērces sviests cepšanai
     0.5 tējk.

Austeres

  • Austeres (attīrītas)
     5 gab.
  • Sīpols
     0.5 gab.
  • Koriandra lapiņas
     0.5 bunte (-s)
  • Pētersīļu lapiņas
     0.5 bunte (-s)
  • Citrona sula
     0.5 gab.
  • Laima sula
     0.5 gab.
  • Sojas mērce
     0.5 tējk.
  • Tomāts
     1 gab.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Brokastis austrumu stilā.

Bļodā sajauc sīpolus (nomizotus, sagrieztus strēmelītēs), tomātus (sagrieztus smalkos kubiņos), koriandru (vidēji smalki sakapātu) un pētersīļus (vidēji smalki sakapātus). Pārgriez austeres uz pusēm (ja mazas, tad izmanto veselas), liec bļodā, pārlej ar citrona un laima sulu un sojas mērci un kārtīgi samaisi. Atstāj iemarinēties 5 minūtes.

Tikmēr citā bļodā liec olas, pievieno kalmāru mērci un kārtīgi sakul.

Pannā sakarsē sviestu, uzlej olu masu un cep uz vidējas uguns no abām pusēm, līdz omlete ir zeltaini brūna.

Viegli sarullē omleti un liec uz šķīvja. Blakus vai omletes vienā galā liec austeres ar visu marinādi. Pasniedz.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skotu ola palijas apvalkā

40min • Vidēji grūti