Pašmāju mandeļu piens

  • Sagataves 6h ,  Gatavošana 10min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Mandeles
     1 glāze
  • Ūdens
     2-3 glāzes
  • Medus
      pēc garšas
  • Jūras sāls
     1/2 TK

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Mandeles aplej ar avota vai dzeramo ūdeni, pievieno jūras sāli.

Atstāj traukā uz nakti, bet labāk uz diennakti vai pat divām. Pa šo laiku mandeles būs savilkušās ar ūdeni un kļuvušas nedaudz lipīgas. Noskalo tās tekošā vēsā ūdenī.

Mandeles liek blenderī, pievieno medu pēc garšas un tīru ūdeni 2 – 3 glāzes.

Kārtīgi samaļ, izkāš caur marli, un gatavs.

Ieteikums!
Samalto un izspiesto mandeļu masu var izkaltēt un tā iegūt mandeļu miltus.
Medus vietā vari izmantot arī cukuru, kļavu vai bērzu sīrupu, kā arī citus saldinātājus, stēviju vai agaves sīrupu.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Saistītās receptes

Blackberry sour

6min • Viegli

Freddo Latte

7min • Viegli

Tom Collins

10min • Viegli

Pineapple Cobbler

5min • Viegli

Gimlet

8min • Viegli

Mango Mule

5min • Viegli