Pašmāju mandeļu piens

  • Sagataves 6h ,  Gatavošana 10min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Mandeles
     1 glāze
  • Ūdens
     2-3 glāzes
  • Medus
      pēc garšas
  • Jūras sāls
     1/2 TK

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Mandeles aplej ar avota vai dzeramo ūdeni, pievieno jūras sāli.

Atstāj traukā uz nakti, bet labāk uz diennakti vai pat divām. Pa šo laiku mandeles būs savilkušās ar ūdeni un kļuvušas nedaudz lipīgas. Noskalo tās tekošā vēsā ūdenī.

Mandeles liek blenderī, pievieno medu pēc garšas un tīru ūdeni 2 – 3 glāzes.

Kārtīgi samaļ, izkāš caur marli, un gatavs.

Ieteikums!
Samalto un izspiesto mandeļu masu var izkaltēt un tā iegūt mandeļu miltus.
Medus vietā vari izmantot arī cukuru, kļavu vai bērzu sīrupu, kā arī citus saldinātājus, stēviju vai agaves sīrupu.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Saistītās receptes

Kafijas dzērieni

20min • Viegli

Ledus lattes

20min • Viegli

Limonādes piknikam

25min • Viegli

Rīta zaļā enerģija

3min • Viegli