Pasta ar boloņas mērci

  • Sagataves 10min ,  Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Pastai ar boloņas mērci

  • Pilngraudu makaronu Rimi Penne
     200 g
  • Liellopu maltā gaļa
     1 kg
  • Sīpoli
     2 gab.
  • Burkāni
     2 gab.
  • Ķiploki
     4 daiviņas
  • Tomātu savā sulā
     300 g
  • Baltvīns
     200-500 ml
  • Selerijas
     2 gab.

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sīpolus, burkānus un seleriju kātus sagriez mazos kubiņos, kā arī sasmalcini ķiploku.

Katlā vai pannā uzsildi eļļu un vismaz 5 minūtes apcep tajā visus dārzeņus.

Tad pievieno baltvīnu un pasutini dārzeņus tajā aptuveni 3 minūtes.

Pievieno tomātus savā sulā, kārtīgi apmaisi visas sastāvdaļas un uzsildi tās. 

Tad liec klāt liellopa malto gaļu un sutini visu līdz 5 stundām uz nelielas uguns un zem vāka. Ja sāk trūkt šķidrums un mērce paliek par sausu, pievieno vēl baltvīnu. Sāli un piparus pievieno pēc garšas.

Maisi kopā ar vārītiem spageti makaroniem un pasniedz siltu.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!