Pasta ar krēmīgo garneļu mērci
-
Sagataves 10min , Gatavošana 15min
-
Viegli
Sastāvdaļas
Garšvielu maisījumam
-
Kūpināta paprika1 ĒK
-
Ķiploku pulveris2 TK
-
Melnie pipari1 TK
-
Kajēnas pipari1 TK
-
Oregano1 TK
-
Timiāns1 TK
-
Sāls2 TK
Pastai
-
Sāls2 ĒK
-
Olīveļļa1 ĒK
-
Penne pasta150 g
-
Garneles250 g
-
Sviests2 ĒK
-
Saldais krējums120 ml
-
Parmezāna siers45 g
Pasniegšanai
-
Svaigi pētersīļipēc garšas
Pagatavošana
Vērts zināt
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sagatavo garšvielu maisījumu, mazā bļodiņā samaisot visas garšvielas .
Sāļā ūdenī ar 1 ēdamk. olīveļļas novāra pastu, ievērojot norādījumus uz iepakojuma.
Nokāšot ūdeni, atstāj nedaudz, lai vēlāk varētu izmantot.
Uz pannas sakarsē sviestu.
Pievieno nolobītas garneles un apber ar garšvielu maisījumu.
Garneles cep no abām pusēm, līdz tās ir zeltaini brūnas. Noņem no pannas.
Pannā ielej saldo krējumu un ar lāpstiņu maisa, lai garšvielu palikumi iemaisās šķidrumā.
Karsē līdz pirmajam burbulim, tad samazina karstumu, pievieno parmezāna sieru un ļauj tam izkust.
Tad pannā pievieno pastu un garneles. Samaisa.
Ja mērce ir pārāk bieza, pievieno nedaudz pastas ūdeni.
Pasniedz pārkaisītu ar pētersīļiem.