Pasta ar krēmīgo garneļu mērci

  • Sagataves 10min ,  Gatavošana 15min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Garšvielu maisījumam

  • Kūpināta paprika
     1 ĒK
  • Ķiploku pulveris
     2 TK
  • Melnie pipari
     1 TK
  • Kajenes pipari
     1 TK
  • Oergano
     1 TK
  • Timiāns
     1 TK
  • Sāls
     2 TK

Pastai

  • Sāls
     2 ĒK
  • Olīveļļa
     1 ĒK
  • Penne pasta
     150
  • Garneles
     250
  • Sviests
     2 ĒK
  • Saldais krējums
     120
  • Parmezāna sirs
     45

Pasniegšanai

  • Svaigi pētersīļi
     

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sagatavo garšvielu maisījumu, mazā bļodiņā samaisot visas garšvielas .

Sāļā ūdenī ar 1 ēdamk. olīveļļas novāra pastu, ievērojot norādījumus uz iepakojuma.

Nokāšot ūdeni, atstāj nedaudz, lai vēlāk varētu izmantot.
 

Uz pannas sakarsē sviestu.

Pievieno nolobītas garneles un apber ar garšvielu maisījumu.

Garneles cep no abām pusēm, līdz tās ir zeltaini brūnas. Noņem no pannas.

Pannā ielej saldo krējumu un ar lāpstiņu maisa, lai garšvielu palikumi iemaisās šķidrumā. 

Karsē līdz pirmajam burbulim, tad samazina karstumu, pievieno parmezāna sieru un ļauj tam izkust.

Tad pannā pievieno pastu un garneles. Samaisa.

Ja mērce ir pārāk bieza, pievieno nedaudz pastas ūdeni.

 

Pasniedz pārkaisītu ar pētersīļiem.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!