Paštaisīta bezē torte, ko pazīstam kā “Cielaviņa”

  • Sagataves 20min ,  Gatavošana 10min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • 82% sviests
     200 g
  • Pūdercukurs
     100 g
  • Kakao
     100 g
  • Amaretto liķieris
     75 g
  • Bezē plāksnes
     7 gab.

Dekorēšanai

  • Grauzdēti lazdu rieksti
     150 g
  • Bezē cepumi
      pēc garšas

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Katra diena ir svētki, šaubu nav, tomēr svinību galdam ir jābūt īpašam. Ir jāļauj sev justies īpaši, tāpēc arī ēdienus un dzērienus svētku reizē vajag izvēlēties viņpus ikdienišķā, pat ja tam jāvelta vairāk laika un resursu.

Aperitīvam – šampanietis un mini kaviārmaizītes. Grezni, drusku vieglprātīgi – tieši tā, kā vajag, lai atraisītu iztēli un apetīti.

Labas svētku maltītes pamatu veido svaiga kaņepju maize, jēra kājas cepetis ar rozmarīna kartupeļiem un viegls sarkanvīns. Un, protams, svētku galda briljants, iespējams, iecienītākais deserts Latvijā, īsta klasika jebkuros svētkos – torte “Cielaviņa”, turklāt pašcepta, izcils lazdu riekstu, kakao, 82% sviesta, Amaretto, Grand Manier un trauslā Pavlovas bezē apvienojums.

Bļodā liec sviestu (sviestam jābūt mīkstas konsistences – kā plastilīnam). Pievieno pūdercukuru, kakao un Amaretto liķieri. Ar mikseri saputo vienmērīgā masā.

Saputoto krēmu iepildi konditorejas maisiņos. Izvēlies vēlamo uzgali. Ņem pirmo bezē plāksni un gar pašu bezē plāksnes maliņu veido dekoratīvu valnīti.

Tad pa virsu liec nākamo bezē plāksnes kārtu un tai uzklāj krēmu. Šo darbību atkārto ar visām plāksnēm. Pēdējās plāksnes virsmai vari neklāt krēma maliņu – vari izdekorēt citādi.

Apgrauzdē riekstus, noņem tiem miziņas. Sadrupini riekstus un bezē cepumus un pievieno kā dekoru uz kūkas virsējās plāksnes.

ALKOHOLA LIETOŠANAI IR NEGATĪVA IETEKME.
Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.