Pavasara salāti ar mandelēm

  • Sagataves 5min ,  Gatavošana 10min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Fenhelis
     1 gab.
  • Redīsi ar lapiņām
     1 buntīte
  • Jaunie spināti
     1 sauja
  • Dilles
     1 buntīte
  • Grauzdētas mandeles
     2 saujas
  • Citrons (sula)
     1 gab.
  • Olīveļļa ar pipariem Selection by Rimi
     2 ĒK

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Noskalo dārzeņus. Fenheli sagriež plānās šķēlītēs. Pievieno redīsu šķēlītes un redīsu lapas. Pārber salātus ar jaunām spinātu lapiņām, smalki grieztām dillītēm un pievieno tiem grauzdētas mandeles. Sajauc citrona sulu ar olīveļļu, sakuļ un pārlej salātiem.

Citrona sula liks atplaukt fenheļa garšām, bet redīsi dos salātiem īpašu kraukšķīgumu un veidos interesantu garšas buķeti.

Šie salāti ir kā radīti, lai tos baudītu kopā ar grilētām vai ceptām treknajām zivīm. Šajā ziņa lieliska izvēle būs pie mums tik iecienītais lasis.

Padoms!


Jo plānākās šķēlītēs sagriezīsi fenheli, jo maigāks tas šķitīs. Bet redīsus paturi ūdenī vismaz 1 stundu, un tie kļūs īpaši kraukšķīgi.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!