Pavasarīgie Lieldienu kartupeļu salāti

  • Sagataves 30min ,  Gatavošana 30min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Mazie kartupelīši
     500 g
  • Paipalu olas
     20 gab.
  • Lieli gurķi
     2 gab.
  • Dilles
     1 buntīte
  • Loki
     1 buntīte
  • Majonēze
     150 g
  • Skābais krējums
     150 g
  • Sinepes
     2 ĒK
  • Mārrutki
     2 ĒK
  • Sāls un pipari
     pēc garšas

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Novāri kartupeļus sālsūdenī.

Tikmēr sakapā gurķus, dilles un lokus.

Novāri paipalu oliņas, ieliec aukstā ūdenī uz 10 minūtēm.

Nolobi. 15 oliņas sagriez četrās daiviņās, 5 pārgriez uz pusēm.

Kartupeļus nokās. Kad tie drusku atdzisuši, nomizo un sagriez mazos gabaliņos.

Liec lielā bļodā, rūpīgi iemaisi dilles un lokus (mazliet pietaupot dekorēšanai), gurķus, majonēzi, krējumu, sinepes un mārrutkus. 

Pievieno sāli un piparus pēc garšas. 

Ļoti uzmanīgi iemaisi paipalu olu ceturtdaļas.
 

Pārliec servējamā traukā un dekorē ar paipalu olu pusītēm, dillēm un lociņiem.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!